top of page

TEEN PROOF
Woensdag 20 Maart 2024

14:30-16:30

Een programma met 5 'teen proof' kortfilms. Aanbevolen leeftijd is 9+. Alle films zijn Nederlands gesproken (with English subtitles).​

@ Studio Skoop, Sint-Annaplein 63, 9000 Gent

Tickets kosten 6 euro (incl. een gratis drankje). De opbrengst is ten voordelen van Leefschool De Oogappel. Bestel nu je tickets: online.

Film Festival Posters-17.png
Under A Shooting Contrail .jpeg

Under A Shooting Contrail (United States) by Rika Nakayama

Een kleine stop-motionpop verlaat zijn atelier en verkent de buitenwereld. Hij ervaart de uitgestrekte, dynamische en onvoorspelbare wereld van de natuur door de lens van een stop-motionpop.

Speelduur: 00:06:28

Daydrift.jpeg

Daydrift (Belgium) by Tim Jans

Jason brengt zijn laatste dag door in een jeugdgevangenis. Hij kijkt ernaar uit om herenigd te worden met zijn moeder, die hem een beter leven beloofde. Wanneer Jason opnieuw aan zijn lot wordt overgelaten, loopt hij uit de hand.

Speelduur: 00:16:38

Butterflyman_edited.jpg

Vlinderman (Belgium) by Jeroen Zeegers

'Vlinderman' is een absurdistische komische korte film over Joop, een vlinderverzorger in de dierentuin, die ontdekt dat iemand een hap uit de vleugel van een van zijn vlinders heeft genomen. In zijn zoektocht naar de dader moet hij zich losmaken uit zijn cocon en voor zichzelf opkomen.

Speelduur 00:19:10

Chlorine.jpeg

Chlorine (Greece) by Thanos Psichogios

Het 9-jarige meisje brengt de dag door met zwemmen in het zwembad. Haar ogen prikken van het chloor in het water. De ogen van de man zijn ook rood, hoewel hij de dag in de slaapkamer doorbrengt. De zon schijnt. Het huis is schoon en netjes. Een vader en een dochter blijven zich voor elkaar verstoppen.

Speelduur: 00:19:30

Innermost.jpeg

Innermost (China) by Maing Caochong

De achtergrond van de korte stop-motion animatiefilm Innermost speelt zich af in de toekomst, gekenmerkt door zeer geavanceerde technologieën, maar een ingestort samenlevings- en beschavingssysteem. Het verhaal volgt de emotionele verwikkeling tussen een lang verloren ridderlijk koppel en een persoon met geregenereerde organen, beginnend bij een gevecht om een mystieke magische lier. De korte film het publiek aanzetten tot nadenken over hoe de waarde van emoties kan worden vergroot of opgelost.

Speelduur: 00:15:00

bottom of page